Näytön taltioinnin tekeminen sovellusongelman yhteydessä

Jos sovelluksen kanssa ilmenee ongelma, voit tehdä näytön taltioinnin sekä jäljitystiedoston ja lähettää ne asiakaspalveluun analysoitaviksi.

Kun näytön tallennus on päällä, ponnahdusilmoituksia ei näytetä.

Näin voit tehdä näytön taltioinnin ja luoda jäljitystiedoston:

1. Avaa sovelluksen pääikkuna.
  2. Napsauta ikkunan alaosassa olevaa Tuki-painike-painiketta.

Tämä avaa Asiakaspalvelu-ikkunan.

3. Napsauta Ongelman taltiointi -linkkiä, jolloin Ongelman taltiointi -ikkuna avautuu.
  4. Valitse virheluokka:
    • Virhe sovelluksen suorittamisessa. Valitse tämä vaihtoehto, jos sovellus lakkaa yhtäkkiä toimimasta, ei vastaa tai ilmoittaa virheestä.
    • Virhe avattaessa verkkosivustoa. Valitse tämä vaihtoehto, jos sovellus estää pääsyn verkkosivustolle tai verkkosivustoa ei näytetä oikein.
    • Aktivointivirhe Valitse tämä vaihtoehto, jos et voi aktivoida tilausta sovelluksessa.
    • Muu. Valitse tämä vaihtoehto, jos ongelmaasi vastaavaa luokkaa ei ole.
  5. Valitse Tallenna näyttö -valintaruutu. Kun valintaruutua Tallenna näyttö ei ole valittu, kohdan Aloita tallennus napsauttaminen luo vain jäljitystiedoston (sovelluksen toimintatietoja sisältävä palvelutiedosto).
  6. Valitse Taltioi alhaisen tason jäljitys (valinnainen) -valintaruutu, jos asiakaspalvelun asiantuntija pyytää niin tekemään.
  7. Napsauta Aloita taltiointi -painiketta.

Taltioinnin ilmaisin näkyy näytön yläosassa.

8. Tee toimet, joiden yhteydessä ongelma ilmenee.
  9. Napsauta Lopeta ja tallenna -painiketta.

Taltiointi lopetetaan ja tallenne tallennetaan arkistoon työpöydälle. Arkistoa voi käyttää vain järjestelmänvalvojan oikeuksin. Windows 11:ssä arkiston avaaminen voi edellyttää tarkoin määriteltyjen käyttöoikeuksien lisäämistä.

10. Napsauta Siirry arkistoon -painiketta.

Näkyviin tulee resurssienhallinnan ikkuna, jossa näkyy zip-arkiston tallennuspaikka. Arkisto sisältää näyttötallenteen (jos se on tehty) ja jäljitystiedot.

11. Lähetä arkisto asiakaspalvelun asiantuntijan määrittämään viestintäkanavaan.
  12. Jos haluat poistaa kaikki järjestelmätiedot, raportit ja jäljitystapahtumat, napsauta kohtaa Poista kaikki palvelutiedot ja raportit.